Ποιοί είμαστε - About us

creativemath team

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2013. Υποστηρίζεται και διαχειρίζεται από την ομάδα των παρακάτω εκπαιδευτικών:
Γεώργιος Περικλειδάκης: εκπαιδευτικός, Δρ Επιστημών Αγωγής, έχει ερευνητικό πεδίο ενδιαφέροντος τη Διδακτική των Μαθηματικών και τις δυσκολίες στη μάθηση των Μαθηματικών, είναι Σχολικός Σύβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, είναι επιμορφωτής ΤΠΕ Β΄επιπέδου, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Νίκη Δεληκανάκη: εκπαιδευτικός, Δρ Επιστημών Αγωγής, έχει ερευνητικό πεδίο ενδιαφέροντος τη μαθηματική σκέψη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, έχει κατασκευάσει και σταθμίσει την Κλίμακα Λογικομαθηματικής Σκέψης για παιδιά 4-6 ετών. Είναι Σχολική Σύμβουλος της 19ης Περιφ.Προσχολικής Αγωγής (Ηράκλειο) του Υπουργείου Παιδείας και συγγραφέας. http://www.delikanaki.gr
Ιωάννης Γαλανάκης: εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος Π.Τ.Δ.Ε., Νομικής με Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση. Είναι Δ/ντής στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και Επιμορφωτής Β΄ Επιπέδου στις Τ.Π.Ε.
Ελευθέριος Τζαγκαράκης: εκπαιδευτικός, Πληροφορικής.
Συνεργάτες σχεδίου: συνεργάζονται στο σκίτσο οι νηπιαγωγοί Σεβαστή Καλλιφατίδου και Σοφία Σουλαδάκη.
Η ιστοσελίδα περιέχει πρωτότυπο υλικό Μαθηματικών ποικίλης μορφής παρουσίασης, το οποίο έχει παραχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, επίσης περιλαμβάνεται ατομικό υλικό εκπαιδευτικών, οι οποίοι το διαθέτουν πρωτότυπο στην ιστοσελίδα. Δηλώνεται ότι με κανένα τρόπο δεν παραβιάζονται πνευματικά δικαιώματα τρίτων.
Το μαθηματικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας αφορά παιδιά 4-8 ετών και ελέγχεται ως προς την εγκυρότητα του σε σχέση με τα διεθνή ερευνητικά δεδομένα στο πεδίο των Μαθηματικών και ως προς τη συμβατότητα με τα αναλυτικά προγράμματα Μαθηματικών της χώρας μας από τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής Γεώργιο Περικλειδάκη και Νίκη Δεληκανάκη αντίστοιχα.
Μπορεί να αξιοποιείται από τους εκπαιδευτικούς στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο σε όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ως προς τα Μαθηματικά και της σύνδεσης τους με τις νέες τεχνολογίες (ΤΠΕ). Προσεγγίζεται επίσης εύκολα και είναι δυνατόν να αξιοποιείται από τους γονείς σε όφελος των παιδιών τους, ως ευκαιρία δημιουργικής-μαθησιακής ενασχόλησης στο σπίτι.
Το μαθηματικό περιεχόμενο παρουσιάζεται με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους (ταινίες animation με μουσική, κόμικς, παραμύθια κ.α.), έτσι ώστε να είναι φιλικό στα παιδιά, να εξάπτει τη φαντασία τους, να προσφέρει συνδέσεις των Μαθηματικών με άλλες περιοχές γνώσης (π.χ. γλώσσα-παραμύθι και μαθηματικά, ζωγραφική-ελεύθερο σχέδιο και μαθηματικά, κόμικς και μαθηματικά κλπ.), υποστηρίζοντας τις διαφορετικές ανάγκες μάθησης των παιδιών, σύμφωνα και με τις θεωρίες μάθησης. Το εν λόγω υλικό, επειδή είναι στο μεγάλο του μέρος κατασκευασμένο από παιδιά, παρουσιάζεται ιδιαίτερα ελκυστικό γι αυτά.
Ο γενικότερος στόχος της ιστοσελίδας αφορά στην υποστήριξη των παιδιών κατά την ενασχόληση τους με τα Μαθηματικά, μέσα από εναλλακτικούς δημιουργικούς τρόπους και με έμφαση στις νέες τεχνολογίες (ΤΠΕ). Δίνεται η δυνατότητα να αποστέλλονται στην ιστοσελίδα έργα παιδιών που έχουν δημιουργήσει στο πεδίο των Μαθηματικών, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μεγάλη διαδικτυακή κοινότητα μάθησης στο χώρο των Μαθηματικών. Παράλληλα, είναι δυνατόν να υποστηρίζεται με αυτόν τον τρόπο μια σημαντική πρόληψη ως προς την αποτυχία και το φόβο των Μαθηματικών, όπως αναφέρεται από έρευνες.
Αν θέλετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ή να μας αποστείλετε μια δική σας δημιουργία, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στη διεύθυνση creativemathpathways@sch.gr ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα.
Ταχυδρομική διεύθυνση: Ρολέν 4, ΤΚ 713 05, Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ. 2810 246400/ Φαξ 2810 283239

Αποστολή Μηνύματος - Contact Form

Αποστολή μηνύματος. Όλα τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά. Send an email. All fields with an * are required.

Όνομα * - Name *
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου * - Email *
Θέμα * - Subject *
Μήνυμα * - Message *
Αποστολή αντίγραφου σε σας - Send copy to yourself